top of page
מתכון גלידה בננה וחמאת בוטנים לכלבים
פינוק לימי הקיץ החמים שתירצו לחלוק עם כלבכם!
מצורף הסבר וטיפים להכנת קצפת מקרם קוקוס לתוספת מעל!
לגלידה:
כמות עבור כ3 מנות
-
2 בננות קפואות
(מומלץ לחתוך את הבננה ל4 לפני ההקפאה בכדי להקל על תהליך ההכנה). -
כ5 כפות חלב צמחי טבעי (סויה/שיבולת שועל/קוקוס).
*חלב שקדים אינו מומלץ. -
כף גדושה של חמאת בוטנים טבעית
(לוודא שאין ממתיקים או תוספות אחרות מפני שזה יכול להיות מסוכן לכלבים).
הכנת הגלידה:
הכניסו את כל המרכיבים למעבד מזון/בלנדר חזק.
הפעילו את הבלנדר לכמה שניות, עצרו והורידו את שאריות הבננה מצידי המיכל והפעילו בשנית עד שכל המרכיבים התערבלו היטב. במידה וסמיך מידי אפשר להוסיף עוד נוזל עד לסמיכות הרצויה.
הגלידה הכי טעימה ברגע שהיא מוכנה אך ניתן גם להקפיא אותה.
לאקסטרה פינוק אפשר להוסיף כף של קצפת קוקוס מלמעלה :)
*לאחר ההקפאה, כדי לשפר את המרקם מומלץ לשים במעבד מזון/בלנדר לכמה רגעים.
לקצפת:
קרם קוקוס (19% שומן לפחות).
טיפים להכנת קצפת מקרם קוקוס:
- השאירו את פחית השימורים במקרר ל8 שעות לפחות לפני שתרצו להכין את הקצפת.
- אל תהפכו או תשקשקו את הפחית (בכדי שיווצר בידול בין החלק השומני-הקרם לבין הנוזל המימי).
- הניחו את קערת הערבול במקפיא ל10 דקות לפני הכנת הקצפת.
- ניתן לשמור את הקצפת המוכנה ל4 ימים לפחות במקרר.
הכנת הקצפת:
העבירו לקערה את החלק הקרמי של קרם הקוקוס (ללא החלק המימי) שהצטבר בחלק העליון של הפחית. ערבלו בעזרת מיקסר יד חשמלי למשך מספר דקות.
אם הקרם דחוס מידי ניתן להוסיף מעט נוזל קוקוס. הקצפת מוכנה כאשר היא יציבה.

קצפת קוקוס
צפייה בסרטון
bottom of page